יום חמישי, 19 בינואר 2012

טרור ברשת !!! אל תגידו שלא ידענו

    
  כסטודנטית לתואר שני בנושא תקשוב,אני מודה , שכל ידיעה שקשורה למחשבים ,אינטרנט ותקשוב  ישר מושכת אותי,  וכל ידיעה ששומעת ורואה בטלוויזיה שנוגעת לעניין זה ,ישר מקפיצה אותי , מבקשת שקט מהנוכחים ,מאזינה בדריכות לידיעה אח"כ מתחילה לקשר בין הידיעה ששמעתי/ראיתי  לדברים שלמדתי  ,חושבת  ומנתחת דברים בעזרת  הכלים שרכשתי בלימודים, ולפעמים אני מעבירה כל מיני רעיונות לסובבים אותי, יש לציין כי לפעמים האקדמיה מקדימה את האירועים ולפעמים האירועים מקדימים את האקדמיה ומספקת לה חומר למחשבה, לימוד ומחקר.
בתחילת השבוע שעבר  בעודני יושבת עם משפחתי וצופה בחדשות ערוץ 10 בשעה שמונה בערב,פתאום , מגיש החדשות מודיע, כי האקר סעודי פרץ לשרתים ישראלים ופרסם פרטי עשרות אלפי כרטיסי אשראי ופרטים מזהים אחרים של אזרחי  המדינה באתר ספורטONE ,  מאוחר יותר, שמעתי  בחדשות, כי פרטיהם של 15 אלף כרטיסי אשראי נפרצו ופורסמו במסגרת הרשימה.מיד, חברות כרטיסי האשראי נכנסו לפעולה ,וחסמו את כל כרטיסי האשראי שהופיעו ברשימה ,על מנת למזער את הנזק,עד כאן הידיעה.
 בראשי עלו כל מיני מחשבות ,אשר החזירוני לבלוג שלי ולרשומה שפרסמתי  ,בנושא  האיטנרנט הבטוח , כנראה  שהדברים שפרסמתי אינם מספיקים. בדיעבד ידיעה זו האירה בפניי מנורה אדומה ואמרתי לעצמי שזה יותר מסוכן ממה שחשבתי , זאת לא סתם פריצה , לא סתם האקר, המעשה לא חובבני ,כנראה שיש אנשים מאחורי,ויכול להיות שקיים מנגנון שתומך בפעולות מסוג אלה.
אמרתי לעצמי , מדינת ישראל מוקפת במעגל של אויבים שמחייב אותה להיות כל הזמן ערה , ולעמוד באומץ מול התקפות מכוונים שונים ,כמגננה ו כהתקפת מנע.על מנת להגן על אזרחיה.
לאחר שמיעה וקריאת ראיונות עם אותו האקר סעודי "OX OMAR", מתברר שלאותו האקר יש כוונות רעות, לפגוע בכלכלת המדינה ממניעים אידיאולוגים.פגיעה בכלכלת המדינה  כאמור הינה  פעולת טרור , שאינה שונה מפגיעה בנפש . וכאן השינוי ,בעבר השתמשו ברשת כאמצעי פרסום, הדרכה, ושיווק מעשי טרור , והיום  אנו עומדים בפני עידן חדש של טרור ברשת, על כן, על הדרג המדיני והביטחוני לקחת העניין בשיא החשיבות , ולהיערך למעגל חדש ,חס וחלילה של התקפות טרור נגדנו  ברשת.
נשאלת השאלה מהו תפקידי כאזרח קטן  בעידן זה?
ובכן  אני מציעה מספר דברים כדלקמן:
·         להשתדל לא למסור פרטים אישיים ומזהים לצדדים ולאתרים לא בטוחים, מוגנים ,ושקיים חשש קטן לניצול לרעה של המידע שיגיע אליהן.
·         להשתדל לא לשמור סיסמאות בקובץ במחשב האישי , הרי בזמן גלישה שלנו באינטרנט ,אנחנו לא יודעים מי ניצב מולנו מהצד האחר ומי התחבר למחשבנו ללא ידיעתנו.
·         כגולשת באינטרנט אני משתמשת בשירותיהם של אתרי בנקים, חברות כרטיסי אשראי, משרדי ממשלה שונים , לצורך התחברות אני רושמת סיסמא וקוד משתמש, לדעתי מומלץ להחליף את הסיסמה לעתים קרובות ולא להשתמש במספרים או אותיות עוקבים, בנוסף לא להשתמש באותה סיסמה בכל האתרים.
·         יש להציע ואפילו לדרוש מהרשות המפקחת כמו המפקחת על הבנקים , רשות ני"ע , ומבנק ישראל לנקוט באמצעים  מחמירים נגד חברות וגופים כלכליים שלא עומדים בסטנדרטים של מיגון ואבטחת מידע  שנקבעו ע"י רשויות אלה.
·         בטוחני כי האנשים המופקדים על ביטחוננו  כבר התחילו לפעול !!!
בסוף אני מאחלת לכולם גלישה מוגנת, בטוחה ומועילה!!!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה